Новорічні свята наближаються з блискавичною швидкістю. Саме зараз час приготувати смачні святкові напої

  • Гоголь-моголь – найноворічніший коктейль! Пропонуємо вам його безалкогольний варіант – щоб ви могли поласувати ним усією родиною!

Яйця– 2 шт.; 

Мед – ½ склянки; 

Сік половини апельсину; 

Молоко – 2 склянки 

Медовий гоголь-моголь готують так: до однорідної маси збивають жовтки, мед, сік апельсину та тепле молоко. Готову суміш знову підігрівають, додають до двох білків, збитих у круту піну з цукром.

  • Гоголь-моголь «Адвокат» — цього разу алкогольний, приготований за голандським рецептом.

Жовтки – 2 шт.; 

Коньяк – 100 гр.;

Цукор – 1/2 склянки;

Сіль – ¼ ч. л.;

Ваніль за смаком;

Вершки для прикраси.

Жовтки збивають з цукром та дрібкою солі до однорідної маси густого лимонного кольору та ставлять на водяну баню. На повільному вогні, постійно помішуючи, доводять майже до кипіння (але не кип’ятять!) та знімають з вогню. Додають коньяк, дрібку ванілі, розкладають по креманках та прикрашають збитими вершками. Коктейль виходить густим – так що вживати його зручно ложечкою.

  • Глітнтвейн. Яка ж зима без глінтвейну! Пропонуємо його легку варіацію з лавандою та медом.

Сухе червоне вино – 250 гр.;

Вода – 250 гр.;

Спеції – лаванда, чорний та духм’яний перець, гвоздика, кориця;

Мед за смаком.

Взяти по дрібці сухих квітів лаванди, чорного та духм’яного перців, гвоздики і кориці, прокип’ятити у склянці води протягом хвилини, додати склянку хорошого та обов’язково сухого вина, прогріти хвилину, не доводячи до кипіння, процідити.  Мед додавати за смаком прямо у чашки.

СМАЧНОГО! ТА ВЕСЕЛИХ СВЯТ!!!

Джерело: k1.ua/uk

Тисни"Like"та приєднуйся до нас в Facebook
Жміть "лайк" та дізнавайтеся більше цікавих новин
error: Content is protected !!